top of page
  • MPC

Business Director i Wärtsilä bliver formand for Maritime People Club

Jesper Elsborg Bonde, dual skibsofficer, MBA og Director Business Innovation i Wärtsilä, vil som formand for Maritime People Club bidrage til at løfte Det Blå Danmark og skabe et stærkt fælleskab for individuelt ansatte ledere og specialister i den maritime industri.


Det ligger Maritime People Clubs bestyrelsesformand særligt på hjerte, at den individuelle, personlige service bliver et kendemærke for den nye forening.

- Det er mange år siden, at jeg følte mig hjemme i en traditionel fagforening, der har knyttet sin identitet til nogle overenskomster eller bestemte uddannelser, siger Jesper Elsborg Bonde, der er Director Business Innovation hos udstyrsproducenten Wärtsilä og formand for den nyetablerede Maritime People Club.

- Derfor er Maritime People Club ikke en fagforening, men en klub for alle de ledere og specialister i Det Blå Danmark, der efterspørger professionel, personlig og individuel rådgivning.

- Vi er mange i landjobs, der har arbejdet på individuelle kontrakter i mange år, og det samme gælder for mange i ledende stillinger ude ombord. Vi har erfaring med at forhandle vores egne, individuelle vilkår og er jævnt komfortable med det, men vi kan allesammen have brug for en rådgiver på sidelinjen, en juridisk kontraktgennemgang eller inspiration til, hvor vi kan forhandle forbedringer hjem. Det er under alle omstændigheder trygt at have et sikkerhedsnet under sig i form af adgang til kompetent juridisk hjælp og rådgivning, hvis man kommer ud i stormvejr, siger Jesper Elsborg Bonde.

- Og lad mig i den forbindelse slå fast: individuelle kontrakter er ikke af det onde. De giver en masse frihed og byder på en lang række muligheder som vi hele tiden skal blive bedre til at udnytte.

Vil løfte hele Det Blå Danmark

Selvom Maritime People Club vil have fokus på medlemmernes individuelle forhold, vil den nye forening også varetage sine medlemmers fælles interesser gennem udvalgte mærkesager.

- Der er adskillige organisationer i Det Blå Danmark, der alle er talerør for hver deres medlemsskare. Vores ambition er at bidrage til meningsdannelsen på tværs af det blå erhverv, for der mangler nogen, der kan analysere tidens tal og tendenser og udtale sig bredere end nogle snævre faggruppers interesser, siger Jesper Elsborg Bonde.

Kom til verden under corona-krisen

Maritime People Club er også nyskabende på andre områder, idet et medlemskab er fleksibelt, så medlemmerne ikke måned efter måned betaler for service, de ikke bruger, men først når de selv har behov for eksempelvis advokathjælp eller personlig, maritim skatterådgivning.

- Vi prioriterer kerneydelserne og har skåret resten væk. Maritime People Club kom til verden under corona-krisen, og alle os, der har været med til etableringen, har udelukkende mødtes online via Zoom og Teams, fordi det nu engang er en effektiv måde at få tingene gjort, siger Jesper Elsborg Bonde.

- Jeg tror, det siger en del om, hvad Maritime People Club bliver for en forening, og jeg glæder mig til at byde medlemmer velkommen fra hele Det Blå Danmark.

CV, Jesper Elsborg Bonde

  • Director Business Innovation med ansvar for et team, der udvikler nye serviceaftale-koncepter og kommercielle modeller til aftermarket salg.

  • Uddannet på det første hold af dual officerer der blev færdig i 2005.

  • Executive MBA fra Norwegian Business School

  • Arbejdet offshore og onshore i MAERSK Drilling.

  • Arbejdet i 7 år i Wärtsilä.

Comments


bottom of page