• MPC

Coaching: "Det var som en ventil, hvor jeg kunne komme ærligt ud med alt det, der fyldte hos mig.”

Henrik Birk Larsen oplevede det samme som rigtig mange andre: både privat og på jobbet havde opgavebunken i indbakken det med at vokse hurtigere end udbakken kunne følge med. Gennem et coachingforløb fik han værktøjer til at blive både mere fokuseret, effektiv og struktureret.- Jeg har hus, have, bil, kone, to børn og en karriere, og pludselige nåede jeg et punkt, hvor jeg hverken arbejdsmæssigt eller privat følte, at jeg kom rigtigt i mål med noget af det, jeg gerne ville.


Sådan lyder det fra 34 årige Henrik Birk Larsen, der er seniordual på Scandlines-færgen Copenhagen, der sejler mellem Gedser og Rostock.


- Jeg havde følelsen af at have rigtig mange projekter igang, men uden at føle, at jeg blev rigtig færdig med dem. Jeg fik aldrig den der følelse af succes ved at komme i mål, og jeg savnede nogle værktøjer til at blive mere struktureret.


I foråret 2019 besluttede han sig derfor til at prøve et coachingforløb hos Fritz Ganzhorn.


Arbejdspres og usikkerhed

Henrik Birk Larsen har sejlet som dual siden 2012 og har været med på Copenhagen siden indsættelsen på ruten i 2016. Han er leder og sikkerhedsleder ude om bord, og bunken af arbejde blev bare højere og højere.


- Sådan var det også privat. Når jeg kom hjem, skulle jeg jo forholde mig til familien og alt det, der foregår på hjemmefronten, og jeg havde en masse projekter, ombygninger og andre ting, jeg gerne ville, siger han.


- Jeg havde høje forventninger til mig selv og til mit hjem, og det var ikke altid de forventninger var lige godt afstemt med familien, siger Henrik Birk Larsen, der bor på et lille landsted ved Svendborg, og hvor ukrudtet bare blev ved med at vokse.