top of page

International maskinmester fik hjælp i Maritime People ClubLæs om Kasper, ung maskinmester, og om hans karriere i lystyacht branchen. Samt om hvordan han vi løst sine internationale skatteforhold, som medlem af Maritime People Club.


Kasper Buhl, 28 år, er uddannet maskinmester og arbejder internationalt om bord på private lystyacht.


”Lige nu er jeg between jobs. Jeg har været maskinchef på en lystyacht med base i den vestlige del af Middelhavet i et længere stykke tid, men har nu faktisk valgt et job som Second Engineer på en større båd, hvor vi sejler Worldwide. På toppen af det hele arbejder besætningen i rotation med 8 uger om bord og 8 uger fri. Det glæder jeg mig til” fortæller Kasper.


Her i december, hvor Kasper har gået hjemme, er der også langt om længe kommet afklaring på hans skatteforhold. Da Kasper i sin tid forlod tankskibsrederiet M.H. Simonsen, for at prøve noget nyt, startede han med at benytte reglerne i Ligningslovens § 33, hvorefter man kan undgå at betale skat af sin udenlandske indtægt, hvis man ikke opholdt sig mere end 42 dage i Danmark indenfor en 6 måneders periode.


”Det lød meget godt, men på grund af de fleste landes dobbeltbeskatningsregler med Danmark endte det med at jeg kun fik halv lempelse af skatten, og endte med at skulle betale noget skat til Danmark, selvom jeg stort set ikke var i landet.” forklarer Kasper.


Derfor meldte han sig ind i Lederne Søfart, for at få hjælp af skatterådgiver Jytte Hjorth.


Vanvittigt professionelt

”Desværre stoppede Jytte i Lederne Søfart og jeg måtte selv prøve at ændre tingene sammen med et af de store revisionsfirmaer. Efter at have betalt en del penge for det, var jeg stadig på Ligningslovens § 33 og stadig kun på halv lempelse. Så da Maritime People Club startede og med Jytte, som en del af rådgiver-teamet, meldte jeg mig ind og fik gang i sagen igen”.


Sagen er nu løst med at Kasper har fået ophævet sin skattepligt til Danmark og har fået den betalte skat for 2018, 2019 og 2020 tilbage fra SKAT.


Læs mere om sagen HER


”For det første er Jytte vanvittig professionel og for det andet har det været en stor hjælp, at hun bare har overtaget sagen. Det giver tryghed når man ved, at Jytte nok skal fikse tingene. På et tidspunkt var jeg noget træt af, at sagen trak ud. Det var Jytte heldigvis også, så hun rykkede for sagens afgørelse hver måned.”


”Det har været en stor hjælp her i 2020, som har været et underligt år. Vi startede på værft i Italien, hvor landet så lukkede ned og vi var isolation. Da det hele løftede igen, startede sæsonen på fuldt tryk. Så jeg har haft travlt i år. Så meget desto bedre at hele sagen lå på Jyttes tallerken, og jeg ikke selv skulle gøre noget” som Kasper udtrykker det.


Alle pengene værd Kasper fik hjælp til sin sag - fik skatten og fremtiden på plads - som medlem i Maritime People Club (MPC).


”Jeg synes det er et godt koncept. Lige nu havde jeg brug for hjælp til min skat, men jeg synes også de andre tilbud og services er attraktive. Jeg synes også det er fedt, at MPC ikke handler om overenskomster, men at de er helt uafhængige og kan hjælpe mig fuldt ud.”


”Ideen med det lave kontingent, hvor du betaler ekstra når man har brug for reel hjælp til at få kørt en sag, er også en god ide. Jeg har måttet opgradere til CLUB+ medlem under min sag, men når jeg ser hvad jeg selv måtte betale et revisionsfirma, endda uden resultat, så er MPC både billigt og effektivt.” forklarer Kasper.


Bliver ude internationalt.

På spørgsmålet om Kasper så vil fortsætte internationalt og uden skattepligt til Danmark – er svaret et klart ”ja”. Han har også fået arbejdet sig godt ind i branchen.

”Lige nu glæder jeg mig til det nye job på en langt større yacht. Den er 80 meter lang og i sæsonen er vi hele 22 mand m/k i besætning. Jeg ser også frem til at vi skal sejle orldwide og ikke kun i Middelhavet. Det bliver selvfølgelig anderledes at rykke ned som 2. mester, men det er jo også et større skib, og så er vi til gengæld også to i maskinbesætningen. På det ene hold er der dansk maskinchef og på det andet sydafrikansk. Så det skal nok gå. Jeg ved ikke hvilket hold jeg kommer på, men jeg kender heldigvis også den svenske 2. mester jeg skal tørne med. ” forklarer Kasper.


Han synes også jobbet er spændende. Det er skibe, hvor man som mester selvfølgelig skal kunne reparere pumper og trække stempler, men man møder også den nyeste teknologi og software.


”Der er selvfølgelig forskel på yachts, om de er bygget i Tyskland eller Italien, men fælles må man sige at udstyrsniveauet er højt. Det er lidt ligesom når vi andre køber biler og gerne vil have så meget fedt ekstraudstyr, som muligt. Det giver heldigvis os teknikere noget spændende teknologi at arbejde med.” uddyber Kasper.


Vil finde det bedste ”sømands”-land Umiddelbart efter afgørelsen og ophævelsen af skattepligten til Danmark, hvor Kasper fik medhold i at han ikke har bopæl og adresse i Danmark, fik Kasper henvendelse fra sin bank.

Det at flytte helt ud af den danske skattepligt og ikke have adresse i Danmark, kan give nogle problemer med ens bank. Bankerne er jo efterhånden underlagt mange regler og krav for at undgå hvidvask. Kasper er derfor i gang med at løse det spørgsmål, ved at vælge det land han ønsker at være registreret i.


”Det skal jeg nok få løst. Jeg var i forvejen ved at undersøge hvor jeg bedst vil kunne lade mig registrere og have en adresse. Umiddelbart synes jeg England er mest attraktivt. De har virkelig et fornuftigt sømandsskattesystem, hvor man som sømand kan konkurrere internationalt. Uafhængig af flag og rederiets nationalitet er man som sømand skattefri, hvis man er ude i mere end 183 dage. Et system der virkelig ville kunne gøre danske søfarende konkurrencedygtige i en global branche, hvis vi lavede en lignende model i Danmark.”


”Jeg skal lige have afklaret, hvordan det bliver med visum i UK efter Brexit. Et alternativ er Italien, som har et system der minder om det engelske. Min første prioritet er dog UK. Der kan jeg med et britisk skattenummer og adresse opretholde bank i Danmark. Det vil være rart med dansk bank, når man for eksempel senere vil købe eller bygge hus i Danmark” afslutter Kasper

Comments


bottom of page