International maskinmester fik hjælp i Maritime People ClubLæs om Kasper, ung maskinmester, og om hans karriere i lystyacht branchen. Samt om hvordan han vi løst sine internationale skatteforhold, som medlem af Maritime People Club.


Kasper Buhl, 28 år, er uddannet maskinmester og arbejder internationalt om bord på private lystyacht.


”Lige nu er jeg between jobs. Jeg har været maskinchef på en lystyacht med base i den vestlige del af Middelhavet i et længere stykke tid, men har nu faktisk valgt et job som Second Engineer på en større båd, hvor vi sejler Worldwide. På toppen af det hele arbejder besætningen i rotation med 8 uger om bord og 8 uger fri. Det glæder jeg mig til” fortæller Kasper.


Her i december, hvor Kasper har gået hjemme, er der også langt om længe kommet afklaring på hans skatteforhold. Da Kasper i sin tid forlod tankskibsrederiet M.H. Simonsen, for at prøve noget nyt, startede han med at benytte reglerne i Ligningslovens § 33, hvorefter man kan undgå at betale skat af sin udenlandske indtægt, hvis man ikke opholdt sig mere end 42 dage i Danmark indenfor en 6 måneders periode.


”Det lød meget godt, men på grund af de fleste landes dobbeltbeskatningsregler med Danmark endte det med at jeg kun fik halv lempelse af skatten, og endte med at skulle betale noget skat til Danmark, selvom jeg stort set ikke var i landet.” forklarer Kasper.


Derfor meldte han sig ind i Lederne Søfart, for at få hjælp af skatterådgiver Jytte Hjorth.


Vanvittigt professionelt