• MPC

Selvstændig vettinginspektør: Under COVID19 betyder hensynet til søfolkene alt

- Selvom jeg nu må rejse til Island og Norge, kommer jeg ikke til at sidde i en flyvemaskine og dele ventilationssystem med 150 andre mennersker, for så at gå om bord i et skib, hvor søfolkene har været isolerede i ugevis for at undgå at få smitten om bord. Sådan lyder det fra Jens Naldal, der er Danmarks formodentlig eneste, og derfor travle, SIRE-certificerede vettinginspektør.


Covid19-pandemien, nedlukningen af alverdens lande, og nu den forsigtige genåbning af samfundet i blandt andet Danmark, har ikke kun berørt de store rederier. Også Jens Naldal, der driver selvstændig enkeltmandsvirksomhed som vettinginspektør, har set forretningen styre mod dybet, for så pludselig at vende fuldstændig rundt.


- Når man som jeg er selvstændig i den maritime branche, er det helt nødvendigt at kunne rejse. Så da Danmark lukkede fuldstændig ned i marts, havde jeg fra den ene dag til den næste ikke mulighed for at arbejde. Jeg stod helt uden indtægt, siger han.

Den eneste i Danmark - viste det sig

- Det måtte jeg jo bare acceptere, ligesom som så mange andre, og se om jeg kunne blive omfattet af de her hjælpepakker. Efter en måneds tid begyndte der så at blive tale om, at der kunne åbnes op nogle steder og så ringede jeg til erhvervsministeriets corona-hotline og spurgte, hvordan jeg skulle forholde mig.

- Da juristen jeg fik i røret hørte - og forstod - hvad det egentlig var jeg lavede, sagde han, at det jo slet ikke var meningen at sådan nogen som mig skulle stoppe med at drive virksomhed. Han kunne nemlig godt høre, at jeg ikke så nemt kunne arbejde hjemmefra, siger Jens Naldal.