top of page
MPC

“Som selvstændig er jeg helt afhængig af et godt netværk på tværs af branchen”

Jens Naldal glæder sig over, at han i Maritime People Club har fået et sted, hvor han som selvstændig både kan få juridisk rådgivning i forhold til kontrakterne med sine kunder, og adgang til et netværk, der rækker langt ud over hans egen faggruppe.


- For mig er det afgørende, at Maritime People Club også er til for os selvstændige, siger Jens Naldal, der ud over at sidde i Maritime People Clubs bestyrelse ejer den maritime konsulentvirksomhed JN Marineconsult, som primært foretager vetting-inspektioner af tankskibe for olieselskaber, mooring master jobs, inspicerer vindmølleskibe for Ørsted og gennemfører IHM-surveys på vegne af klassifikationsselskaber.

- Jeg har savnet et sted, hvor jeg kan få sparring om de dagligdags kontraktforhold, som jeg er i tvivl om. Mit samarbejde med kunderne er jo reguleret af kontrakter, og når jeg indimellem er i tvivl om, hvad der er op og ned i en ny kontrakt, så kan jeg godt føle mig lidt alene som selvstændig. Var jeg ansat i en stor virksomhed, kunne jeg jo bare stikke hovedet ind i juridisk afdeling, og nu kan jeg bruge Maritime People Club lidt på samme måde, når jeg er i tvivl om, hvorvidt noget i en ny kontrakt virker fornuftigt eller ej, siger han.

- I min virksomhed kommer stort set hele min omsætning fra udlandet, hvilket indimellem kan give nogle skattemæssige udfordringer. Dem glæder jeg mig også til at få kompetent hjælp til.

Netværk kan være nøglen til nye kunder

Jens Naldal har en fortid i en af de traditionelle maritime fagforeninger, men har savnet support som selvstændig.

- De fagspecifikke foreninger mangler diversitet, for som selvstændig har jeg brug for at være en del af et fælleskab med andre end dem, der er lige som mig. Derfor ser jeg også Maritime People Club som døren til et netværk på tværs af det maritime erhverv, hvilket er meget interessant for mig, for det jo er der, mine kunder er, siger han.

- Jeg håber, at mange andre ledere, specialister og selvstændige i branchen også bliver en del af Maritime People Club. Både så flest mulig får adgang til den bedst mulige support i deres arbejdsliv, men også for at vi sammen kan skabe et sted at føle os hjemme, i stedet for at føle os lidt udenfor.

Nogen, der forstår vores verden

Selvom det stadig har lange udsigter at kunne samles fysisk i større forsamlinger, ser Jens Naldal frem til at møde ligestillede i Maritime People Club. Også hvis det i første omgang kommer til at ske online.

- For mig er fælleskabet ikke knyttet til min uddannelse som skibsfører, men til mit tilhørsforhold til det maritime erhverv. Alle brancher er noget særligt, men den maritime er altså ret speciel, og uanset hvor i Det Blå Danmark vi arbejder, så har vi noget helt specielt til fælles, siger Jens Naldal.

- Vi arbejder allesammen under nogle lidt mærkværdige vilkår, hvilket skyldes, at erhvervet har været globaliseret længe før, dét overhovedet blev et begreb. Vi har et særligt sprog, en særlig kultur og en fælles historie. Og nærmest uanset hvor vi er ansat, og uanset hvad klokken er, har vi altid kolleger, der er på arbejde ét eller andet sted i verden. Vi er ikke vant til at arbejde fra 9 - 16, men når arbejdet er der, eller skibet er i havn. Vi ved, at tingene kan gøres på andre måder end sådan, som vi gør i Danmark, og vi ved, hvordan vi får tingene til at ske sammen med folk i Singapore, Liberia, Chile eller hvor de nu befinder sig.

- Det giver os en fælles referenceramme og en identitet, som rækker langt ud over de fagspecifikke organisationers grænser - og som de generelle lederorganisationer slet ikke har, siger Jens Naldal.


- Derfor er det for mig udelukkende positivt, at Maritime People Club ikke kun er for navigatører, maskinmestre, ledere, shippingfolk og så videre, men for os allesammen - og at alle Maritime People Clubs rådgivere kender og forstår vores maritime univers.

Comments


bottom of page