• MPC

Sommer-refleksioner med Jesper Lok: Hvad har vi lært af corona-krisen?

Hvilke blivende effekter vil vi se på den anden siden af corona-krisen? Eller vender alt tilbage til det gamle? Vi har spurgt Jesper Lok, der er professionel bestyrelsesformand og tidligere formand for Regeringens Maritime Vækstteam.Den globale corona-pandemi har ramt hele den maritime industri og måden vi alle arbejder på som et kæmpe chok. Og mens vi i Danmark er godt på vej mod en mere normal hverdag, er mange andre lande, den maritime handel og ikke mindst mange søfarende stadig under et meget hårdt pres.

I en sommerserie bestående af tre artikler ser vi på, hvad vi indtil videre har lært af corona-krisen, hvordan den kommer til at påvirke den maritime handel fremadrettet og hvordan den vil ændre måden vi arbejder på, både som medarbejdere og virksomheder.

Tankerne og buddene på, hvordan fremtiden former sig i kølvandet på coronaen, udspringer af en samtale den 30. juni mellem MPC’s formand, Jesper Bonde, og Jesper Lok, der er professionelt bestyrelsesmedlem og bestyrelsesformand i blandt andet Dagrofa og World Marine Offshore. Jesper Lok var desuden formand for Regeringens Maritime Vækstteam.

Del 1: Effektivitet vs. robusthed - en ny balance tager form


Jesper Bonde:

- Vi skal snakke Corona. Hvad har vi set? Og ligeså vigtigt: hvad er blivende effekter og adfærd, og hvad falder vi tilbage til, når situationen er mere normal igen?