top of page

Maritime People Club holder kurs og fart


I den kommende uge fylder Maritime People Club to år. Medlemstallet er steget til over 150 medlemmer og sammen med Danish Maritime Pilots er over 300 maritime professionelle nu samlet i MPC familien. Kursen er sat mod fortsat udvikling, god rådgivning og fællesskaber.


Tirsdag er der for anden gang i foreningens historie indkaldt til ordinær generalforsamling.


"Det bliver ikke den store fest. Vi klarer det hele via ZOOM kl. 0930 over formiddagskaffen sammen med de medlemmer, som har tid og lyst til at være med. Når det er sagt, er vi selvfølgelig meget tilfredse med at flere og flere ser MPC, som deres forening." udtaler direktør og medstifter Fritz Ganzhorn, og fortsætter:


"Vi er jo ikke en traditionel fagforening, da vi ikke forhandler overenskomster. Ja, vi indgår faktisk slet ikke kollektive aftaler med arbejdsgivere, myndigheder eller andre. Vores mål er nemlig altid at være hvert enkelt medlems forening - 100 % på hendes eller hans interesser. Det gør vi bedst ved altid at være helt uafhængige - fx ved ikke at være bundet af overenskomster og interesser med arbejdsgivere"


Personlig og maritim rådgivning

Maritime People Club rådgiver om al jura, ansættelsesret og maritim lovgivning for den ansatte eller selvstændige maritime professionelle - uanset om du arbejder i land, til søs eller offshore. Dertil rådgiver MPC om al dansk og international beskatning af maritim (til søs, på land, offshore eller udstationeret) arbejdsindkomst. Endelig tilbyder MPC en maritimt baseret job og karriererådgivning - både til dem som vil ud til søs eller offshore samt dem som gerne vil den modsatte vej til en karriere på landjorden.


"Vores styrke er vores maritime kendskab. Vi ved hvad medlemmerne arbejder med. Vores mål er at yde en hurtig, god og personlig service. Så vi er lidt gammeldags. Man kan altid ringe eller maile direkte med sin rådgiver. Vi er også fleksible. Medlemmet bestemmer selv hvordan vi kommunikerer. Nogle gange fungerer WhatsApp eller Messenger bedst til søs." fortæller Fritz Ganzhorn


Flere medlemmer og nye foreninger

Med et basis på 300 medlemmer i "systemet" er MPC også klar til yderligere vækst.


"Vi vil også fremad gøre det vi er bedst til. Vi er sikre på at en gode og personlige rådgivning vil trække flere til. Vi er med på at nogle kalder os en gul fagforening. Vi er dog slet ikke en fagforening, da vi ikke forhandler overenskomst, men insisterer på at vi er "blå", hvis vi skal vælge farve. "Blå", som i maritime professionelle." forklarer Fritz Ganzhorn.


Danish Maritime Pilots (DMP) er med i MPC familien. De er til gengæld en fagforening med overenskomst, interessevaretagelse og faglig politik på programmet. DMP er en selvstændig forening i forhold til MPC, køber sekretariatsbistand og serviceringen af det enkelte medlem i MPC.


"Når man ser på DMP, så er det en forening med stor energi og fællesskab. De har haft godt af at blive selvstændige, efter de brød ud af Lederne Søfart. De arbejder meget målrettet med alt det som 1:1 betyder en masse for medlemmerne og deres hverdag, som lodser. "


"At vi kan have dem sammen med MPC, giver en masse økonomisk synergi mellem de to foreninger. Det giver en god energi. Vi har skabt et aftalebaseret fællesskab, der er enkelt, manøvredygtigt og effektivt, uden at give køb på foreningernes selvstændighed og kendetegn"


"Det er sket uden fusioner, sammenlægninger af sekretariater osv. Derfor kan MPC og DMP også udvide "netværket". Hvis andre maritime grupperinger, klubber, fælleskaber og/eller foreninger, er interesseret i at blive selvstændige - eller bevare deres selvstændighed" afslutter Fritz Ganzhorn.Comentários


bottom of page