Tag sagen i egen hånd – i god tid.

Bliver du opsagt, får du måske tilbudt et outplacement-forløb af din arbejdsgiver? Hvorfor vente? Maritime People Club tilbyder med CLUB+ medlemskabet et forløb med alt hvad outplacement indeholder og mere til. Helt unikt har vores rådgivere og coach lang maritim baggrund og viden. Vi hjælper dig videre i din karriere – også før du bliver opsagt. Du styrer selv. Og så er det billigt.
Den maritime branche er i konstant omstilling. Nogle virksomheder udvider og er i markedet for nye medarbejdere, mens andre må indskrænke, opsige eller vælger at flytte aktiviteter og jobs ud af landet i nye strategiske samarbejder. Den globale Corona-pandemi er et yderligere element.


Siden finanskrisen i 2008 tilbyder flere og flere virksomheder outplacement-forløb til opsagte direktører, ledere og specialister som en del af fratrædelsesvilkårene ved opsigelse og fyringsrunder.


Hvad er outplacement? Outplacement kan oversættes til "Genplacering" og blev opfundet for mere end 40 år i USA. Undersøgelser viser, at opsagte medarbejdere ved brug af outplacement ofte kommer i et nyt job, som passer hans/hendes personlighed bedre, end jobbet man kommer fra. Markedsføring af sig selv i forhold til nyt job kan være et problem for mange, hvorfor outplacement-forløb ofte indeholder coaching eller anden udviklende personlig rådgivning udover konkret hjælp til CV, ansøgninger, netværk og jobsamtaler.


Hvad koster det? Tager man en tur rundt på internettet, kan man finde mange tilbud om outplacement. Lige fra virksomheder, hvor en arbejdsgiver kan købe 3 gange 2 timers coaching og hjælp til opsagte medarbejdere for 7.400 kr., til længere forløb over flere måneder til priser der kan løbe op i 40.000 kr. eller mere, afhængig af indhold, ydelser og varighed.


Tilbage i USA er trenden, at nogle virksomheder begynder at benytte mere eller mindre standardiserede outplacement-pakker til opsagte ansatte til faste priser og med aftalt varighed – fx tre måneder.


I vores medlemsservice på det maritime område kan vi se, at firmaet AS3 er hyppigt brugt. Typisk tilbydes der outplacement-forløb til en værdi af 25.000 kr.</