• MPC

Første hold på Blue Diploma-uddannelsen er dimitteret

“Ambitionen med Blue Diploma har været både at give de studerende ny, forskningsbaseret viden og træne deres evner til at analysere på et højt abstraktionsniveau. Det er vi lykkedes med,” lyder det fra uddannelsesleder Jens Linder fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.- Tilbage i 1980’erne, da jeg selv startede til søs, fik vi til jul strikkede gaver lavet af sømandskoneforeningen, siger Jens Linder, chefkonsulent i Ledelse og organisation på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, og uddannelsesleder på Blue Diploma uddannelsen.

- Gaverne var lavet med kærlighed, men ofte stod man der med et par sokker, en sweater og en hue som ikke passede. Med Blue Diploma har vi forsøgt at strikke en uddannelse sammen, som passer perfekt til Det Blå Danmarks aktuelle situation og udfordringer.


Første hold er flyvefærdige

Det allerførste hold på Blue Diploma-uddannelsen er netop blevet færdig og holdt virtuel dimission onsdag den 24. juni.

10 studerende var med fra begyndelsen, og 4 benyttede sig undervejs af uddannelsens fleksible opbygning og tog pauser undervejs, når arbejdet i perioder krævede særligt meget af dem. 6 studerende var derfor klar til at modtage et uddannelsesbevis for Diplomuddannelsen i ledelse.

- Ud over selve uddannelsen, har de dimittenderne både fået styrket deres personlige netværk på tværs af det maritime erhverv, ligesom de rent karrieremæssigt har fået skærpet deres profil. Det er de tilbagemeldinger, vi umiddelbart har fået, siger Jens Linder.

- Nogle har meget målrettet brugt uddannelsen som et led i deres karriereplanlægning, og flere er allerede lykkedes med at bruge deres Blue Diploma som værktøj til at sikre dem nye, højere stillinger i Det Blå Danmark.

- Undervejs har vi løbende fået tilbagemeldinger fra Hold 1, som vi har brugt til at lave småjusteringer - særligt for at blive endnu bedre på e-læringsdelen og de digitale elementer, som vi hele tiden udvikler på. Det kommer så de 4 studerende tilgode, som har taget en pause undervejs. De er nemlig alle med på 3. semester på Hold 2.

Fokus på ledelse, innovation og økonomi