• MPC

“Blue Diploma er et afsæt for min videre udvikling som leder”

For Offshore Installation Manager i Maersk Drilling, Torben Poulsen, var Blue Diploma det rigtige sted at få sin ledelsesmæssige værktøjskasse fyldt op. Han mener ligefrem, at andre sejlende officerer ikke har nogen undskyldning for ikke også at komme igang.


Blue Diploma udbydes af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.


- Jeg har fået ny viden i alle fag. Nu er det op til mig at træne de færdigheder jeg har fået, og derigennem opnå nye kompetencer, siger Torben Poulsen, der sammen med resten af Hold 1 netop er dimitteret fra diplomlederuddannelsen Blue Diploma.

- For mig handler ledelse rigtig meget om relationer, og jeg lærte om mennesker og relationer hver eneste dag. Det jeg umiddelbart kan pege på som et klart læringspunkt er derfor reflektion. Derudover har uddannelsen givet mig nye indsigter og en grobund for min videre udvikling som leder.

- Blue Diploma giver rigtig meget ny viden og endnu flere redskaber og værktøjer som jeg kan bruge i min rolle som leder. Det er nærmest en kliche, men ledelse er jo situationsbestemt i langt de fleste lederroller til søs, så det er nødvendigt at have mange forskellige perspektiver at trække på, siger han.

Målet var ny viden - ikke nyt job

Torben Poulsen er glad for, at han gennemførte Blue Diploma og særligt, at forløbet udvidede hans netværk.

- Jeg er glad for, at jeg kastede mig ud i det, og at jeg mødte de andre fantastiske studerende. Jeg er ofte blevet spurgt om min forventning var, at jeg efterfølgende kunne få mere i løn eller aspirerer til andre job. Det er helt klart et mål eller delmål for nogen, men ikke for mig, siger han.

- Jeg tog udelukkende uddannelsen fordi det er møg spændende at blive klogere på sig selv, på andre, på adfærd, på ledelse og på fakta. Jeg sprang ikke på med et mål om noget som helst andet.

Behov for bedre ledelse til søs

Han anbefaler meget gerne Blue Diploma til andre i erhvervet og mener ligefrem, at sejlende officerer ikke har nogen undskyldning for ikke også at komme igang.

- Det kræver en del at få den hjem, men Blue Diploma er meget fleksibel og det er slet ikke nødvendigt at gøre den f