top of page
  • MPC

Fortsat medlemsfremgang og stor diversitet i Maritime People ClubMedlemstallet stiger fortsat i Maritime People Club og selvom andelen af sejlende – og særligt skibsførere – vokser, er MPC stadig en forening, der spænder bredt på tværs af den maritime branche.


Maritime People Club er en forening, der favner professionelle på tværs af hele den danske maritime branche. Det faktum kommer tydeligt til udtryk i fordelingen af medlemmernes arbejdssted: til søs, i land, indenfor offshore eller som selvstændig med egen virksomhed.


- Andelen af sejlende medlemmer har været pænt stigende over det seneste år, ligesom vi stadig får flere medlemmer inden for offshoresegmentet, siger Fritz Ganzhorn, CEO i Maritime People Club.


- Kigger vi nærmere på vores nye medlemmer, kan vi se, at en god del af dem er skibsføreren, der primært arbejder i DIS, men også flere, der sejler under fremmedflag. Den næststørste gruppe er maskinmestre inden for de samme områder, og særligt maskinmestre på større, private lystyachter i Middelhavet og andre steder i verden.


Efterspørger karriererådgivning – og hjælp til at få styr på skatten

- Der er rigtig mange, der efterspørger vores hjælp til deres skattemæssige forhold – særligt medlemmer, der arbejder på DIS, under fremmedflag eller som har blandede skatteforhold. Derud ser vi en tendens til, at både skibsførere og andre søfarende i stigende grad efterspørger karriererådgivning og -afklaring, siger Fritz Ganzhorn.


- Det kan være svært for den enkelte søfarende at oversætte de mange kompetencer man har oparbejdet gennem en karriere til søs, så de kan indgå med fuld vægt i relation til en stilling i land. Det er en afklaringsproces og et tilbud som efterspørges af mange.


Det er dog langt fra kun søfarende, der ønsker rådgivning til at skifte broen ud med et skrivebord i land, som melder sig ind i Maritime People Club.


- Langt de fleste af vores medlemmer – nye som gamle – er imidlertid ikke ude på at lægge søen – eller for den salgs skyld den maritime branche bag sig, men at få almindelig karriererådgivning, juridisk bistand eller skatterådgivning, understreger Fritz Ganzhorn.
Comments


bottom of page