Samtale med Andreas Nordseth: Om maritim uddannelse, innovation til søs og den gamle kæphest.Hænger de maritime uddannelser godt nok sammen? Hvorfor organiseres arbejdet i skibene fuldstændig som for 100 år siden? Og kommer vi til at se fuldt autonome skibe og sejlende atomkraftværker? Det har vi fået en god snak med Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, om.


I en serie på tre artikler sætter vi os godt til rette med kaffen og reflekterer over, hvor dansk søfart er på vej hen, og hvordan vi kommer derhen.

Artiklerne udspringer af en samtale mellem Maritime People Club’s formand, Jesper Bonde, og Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, hvor de tager de tråden op fra engang for længe siden, da Bonde var dual studerende og Nordseth leder af uddannelseskontoret i Søfartsstyrelsen – og de to mødtes over grillpølser og en fadøl i Store Heddinge på en studenterweekend i SOL


Det blev en god snak om uddannelse, grøn omstilling, innovation (eller mangel på samme) og søfarts-direktørens gamle kæphest.

DEL 1: De maritime uddannelser


Jesper Bonde:

- For mange år siden var du nede i Store Heddinge, Andreas, hvor jeg som en af de første studerende på den duale skibsofficersuddannelse var formand for de Skibsofficersstuderendes Landsråd (SOL) på SIMAC. Dengang var du leder af udd