Samtale med Andreas Nordseth: Autonome skibe, teknologi, grøn omstilling og atomkraft til søs.


Vi har fået en god snak med Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, om uddannelse, grøn omstilling og hvordan vi driver skibene. I denne tredje og sidste del ser på den teknologiske udvikling til søs: hvad der driver den, hvad der venter os i fremtiden – og hvad der formentlig ikke bliver til noget.


I en serie på tre artikler sætter vi os godt til rette med kaffen og reflekterer over, hvor dansk søfart er på vej hen, og hvordan vi kommer derhen.

Artiklerne udspringer af en samtale mellem Maritime People Club’s formand, Jesper Bonde, og Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, hvor de tager de tråden op fra engang for længe siden, da Bonde var dual studerende og Nordseth leder af uddannelseskontoret i Søfartsstyrelsen – og de to mødtes over grillpølser og en fadøl i Store Heddinge på en studenterweekend i SOL (De Skibsofficersstuderendes Landsråd).


Det blev en god snak om uddannelse, grøn omstilling, innovation (eller mangel på samme) og søfarts-direktørens gamle kæphest.DEL 3: Teknologisk udvikling, autonome skibe og atomkraft til søs


Andreas Nordseth:

- Nu taler vi meget om autonome systemer, og helt personligt tror jeg, at det autonome skib er et